Munkavédelmi alapok

Ha Önnek legalább egy alkalmazottja van, akkor Önre szinte minden munkavédelmi előírás vonatkozik - ugyanis tevékenysége szervezett munkavégzésnek minősül.

 

Kötelező szinte minden kisvállalkozás esetében

  • érvényes érintésvédelmi felülvizsgálati jegyzőkönyv;
  • munkavédelmi oktatás megtartása, előírásszerűen dokumentálva és oktatási tematika;
  • munkahelyi kockázatértékelés;
  • kémiai kockázatbecslés;
  • munkavédelmi szabályozás.

 

Az igazán fejlődő kisvállalkozások nem azért teljesítik a jogszabályokban előírt kötelezettségeiket, mert félnek a munkavédelmi bírságtól, hanem azért, mert tudják, hogy stabil alapok nélkül nincs fenntartható fejlődés.
Önnél rendben vannak?

Építőipar biztonsága

Az építőipari cégeknek a munkabalesetek megelőzése érdekében gépeik korszerűsítésével párhuzamosan a dolgozóik munkavédelmi képzésére is nagy hangsúlyt kell helyezniük, különösen igaz ez a mikro- és a kisvállalkozásokra - írja az MTI.

Tovább a cikkre >>>

A munkáltatónak biztosítania kell a kockázatokkal szemben teljes körű védelmet nyújtó, megfelelő védelmi képességgel bíró egyéni védőeszközöket. Az elhasználódott, nem megfelelő védelmi képességgel rendelkező egyéni védőeszközök felülvizsgálatára, cseréjére oda kell figyelni, a hamis biztonságérzetet nyújtó eszközök akár növelhetik is a sérülések kockázatát.

A munkavédelmi oktatás színvonala sok esetben alacsony. Legtöbbször az oktatások formálisak, az oktatók nem azt tartják fontosnak, hogy a munkavállalók megismerjék a munkahelyen lévő konkrét veszélyforrásokat és azok elleni védekezés módját, a technológiák veszélyes részeit, hanem azt, hogy a munkavállalók aláírják az oktatási naplót. Mindez legtöbbször munkabalesetek vizsgálatánál derül ki.

A kisvállalkozásoknál is sajnos előfordul, hogy elavult munkaeszközöket használnak, ami gyakran együtt jár több, súlyos munkavédelmi szabálytalansággal (pl.: az erőgépeknél a védőburkolatok hiánya, a veszélyes gépek üzembe helyezésének és időszakos biztonsági felülvizsgálatának elmaradása).

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 82. § (3) bekezdése meghatározza, hogy a munkavédelmi bírság összege 50.000 forinttól 10.000.000 forintig terjedhet.